Reise til USA: Slik Søker du om Turistvisum

Drømmer du om å oppleve de blendende lysene i New York City, den fantastiske naturen i Yosemite nasjonalpark, eller kanskje den ikoniske atmosfæren i Las Vegas? Uansett hva dine drømmer om en tur til USA innebærer, er det viktig å forstå prosessen for å skaffe et turistvisum, spesielt hvis du ikke er kvalifisert for Visa Waiver Program (VWP) og dermed ESTA.

Hva er et turistvisum for USA?

Et turistvisum for USA er en formell tillatelse som kreves for borgere fra visse land som ønsker å besøke USA for fritidsformål, inkludert sightseeing, ferie eller besøk hos venner og familie. Dette visumet gir vanligvis tillatelse til et opphold på opptil 6 måneder.

Hvem trenger et turistvisum USA?

Borgere fra land som ikke er kvalifisert for Visa Waiver Program, eller de som ønsker å oppholde seg i USA i mer enn 90 dager, må søke om et turistvisum. Dette gjelder også for de som har blitt nektet en ESTA-autorisasjon eller de som har spesifikke formål for reisen som ikke er tillatt under VWP.

Slik søker du om et turistvisum for USA

  1. Fyll ut søknadsskjemaet: Gå til nettsiden for U.S. Department of State og fyll ut det elektroniske søknadsskjemaet for ikke-immigrantvisum (DS-160) nøye og nøyaktig.
  2. Planlegg et intervju: Etter å ha fylt ut søknaden, må du planlegge et intervju ved nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat. Dette intervjuet er en viktig del av søknadsprosessen.
  3. Dokumentasjon: Ta med nødvendig dokumentasjon til intervjuet, inkludert pass, DS-160 bekreftelsesside, fotografi, og eventuelle ytterligere dokumenter som kreves av ambassaden eller konsulatet.
  4. Betaling av gebyr: Et gebyr må betales ved søknadstidspunktet, og beløpet kan variere avhengig av visumtypen og nasjonaliteten til søkeren.
  5. Gjennomfør intervjuet: Møt opp til intervjuet på den planlagte dagen og tidspunktet, og vær forberedt på å svare på spørsmål om reiseplanene dine og din tilknytning til hjemlandet.

Etter intervjuet vil du bli informert om utfallet av søknaden din. Hvis visumet ditt blir godkjent, vil du få instruksjoner om hvordan du henter passet ditt med visumet.